Research på Island

For øjeblikket befinder jeg mig på Island i en lille hytte på et meget stejlt fjeld i Sletteleiti – under den store bræ Vatnajökull. Her har Islandsforfatterforbund en hytte, som jeg har lejet. Udenfor går får og bræer og foran mig strækker havet sig så langt øjet rækker. Med jævne mellemrum passerer en bil forbi på hovedvej 1. I sidste uge varmede Rasmus og jeg op med en uges researchtur, hvor vi tog rundt til de steder på Island gennem de vildeste månelandskaber ad ufremkommelige veje, badede i varme vandfald omgivet af markblomster og gik tværs over en bræ på pigsko for at besoge en isgrotte. Det har været en helt fantastisk og meget inspirerende tur, der har givet helt nye billeder til appen, men det er nu også ganske rart at sidde helt stille under det store fjeld og skrive på Nord.