Nominering til Kulturministeriets Illustratorpris

Illustrator Rasmus Meisler er nomineret til Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger.

Udvalget begrunder nomineringen med følgende: "Der et noget filmisk over Rasmus Meislers illustrationer til økogyseren ”Nord” af Camilla Hübbe. Man kan nemt forestille sig tegningerne omsat til levende billeder. Der er bevægelse. Og der er dybde og front i de smukke illustrationer, som udgør en fornem scenografi til teksten. At Meisler arbejder som animator fornægter sig ikke. Blandingen af tusch og akvarel giver en særlig materialitet i måden landskaberne portrætteres på. Billederne væver sig ind i teksten, og romanen fremstår gennemillustreret, nogle steder blot som en farvet baggrund, der slår tonen an. Nogle af tegningerne har et collageagtigt præg. Andre har talebobler, lydord og rammer, hvilket peger på tegneseriens formsprog. Farverne er dæmpede og afstemte inden for en afgrænset farvepalet. Rasmus Meisler har en lethed i stregen, som minder om bladtegnerens ubesværethed.

Den nordiske mytologi spiller en fremtrædende rolle i romanen. Nidhug optræder som et grufuldt slangelignende væsen. Mimer som et kødfuldt, ensomt hoved. Meisler formår at modernisere mytologien, sådan at eksempelvis den syngende vædder bliver afbildet som en ung Iggy Pop. Her bliver opslagene nærmest psykedeliske i deres gengivelse af musikkens rytme. Der er dog også tråde tilbage i historien. En tegning af en hule ud mod havet, en lavt hængende måne og en mand i forrådnelse minder om en gravering af franske Gustave Doré fra 1800-tallet. Det er uhyggeligt og ildevarslende – og imponerende". 

Kulturminister Mette Bock overrækker Kulturministeriets priser til årets børne- og ungdomsbøger den 22. marts. 

Camilla&Rasmus©LenaPaaske.jpg

Varm anmeldelse og anbefalinger af NORD

”NORD” (bliver) ikke bare en fantastisk fortælling i rækken. Den skiller sig ud på det kreative, fortælle-mæssige og sproglige niveau. Camilla Hübbe tør bruge et storladent sprog til at skabe en stor fortælling", skriver lærer Janus Neumann i sin anmeldelse af romanen. "Bogen er rigt illustreret, og Rasmus Meisler viser en udpræget fornemmelse for historiens absurditeter og det nordiske mørke, der ligger over romanen. Illustrationerne styrker historien og arbejder på selvstændigt niveau". I sin anmeldelse anbefaler Janus Neumann endvidere andre lærere til at bruge NORD  i danskundervisningen.

Se hele anmeldelsen på Bogrotten.

NORD præmieret årets børne- og ungdomsbog

Statens Kunstfond præmierer NORD som en af de 10 bedste danske bøger i 2017: 
“En anderledes moderne Ragnarok fortælling der på interessant vis inviterer den unge læser ind i den nordiske mytologis verden, og ligeledes fint fletter nogen af samtidens udfordringer ind i historien. Samarbejdet mellem tekst og billede er smukt og dynamisk, og giver læseren en mere fuldendt oplevelse. Formmæssigt udvides horisonterne også på anden vis, da bogen ikke blot udkommer som illustreret papirbogsformat, men også som en digital, interaktiv fortælling”.                                         For mere information Statens Kunstfond

Skærmbillede 2017-12-14 kl. 15.33.41.png

Generalprøve på islandske NORD

Forlaget NORD har netop tilbragt 3 tætpakkede dage i Island, hvor den digitale fortælling NORD på islandsk blev prøvet af på 8. klasse på Snælandsskoli. De Skypede også med en dansk 7. klasse fra Maglegårdsskolen og eleverne beskrev, hvordan de oplevede fortællingen. De var meget begejstrede og kom også med forslag og illustrator, Rasmus Meisler, tegner nu på livet løs.                                    NORD mødtes også med Nationalemuseet i Reykjavik og Nordens Hus om en NORD-udstilling til efteråret 2018. Stay tuned...

camilla island.jpg