NORDISK BIBLIOTEKSSAMARBEJDE

Biblioteker i Norden indgår som samarbejdspartnere i projektet med særligt fokus på koblingen mellem den digitale fortælling og det fysiske biblioteksrum. 

Fra 2018 deltager den digitale fortælling NORD  i det litterære udstillingskoncept "Fang Fortællingen", som har til formål at fange, hvad børnelitteraturens universer kan byde på, når vægten er på kvalitet, tilgængelighed og genkendelighed. 

NORD udstillingen vil blive kurateret af Herning Bibliotek, mens Space & Time står for konceptet. De har tidligere lavet fantastiske udstillingskoncepter i hele verden. 

Udstillingen turnerer i hele Danmark i 2018-2019 og de involverede biblioteker er indtil videre: Herning Bibliotek, Gentofte Bibliotek, Guldborgsund Bibliotek, Lyngby-Taarbæk Bibliotek, Ballerup Bibliotek, Rudersdal Bibliotek, Gladsaxe Bibliotek

Vi arbejder på, at udstillingen skal vises i hele Norden. Vi har konkrete planer om  en lignende udstilling på Island i samarbejde med Reykjavik Citybibliotek. På længere sigt håber vi på at få flere nordiske biblioteker og historiske museer med speciale i vikingetiden med i samarbejdet. Vi er pt. i dialog med følgende biblioteker: Det Deichmanske bibliotek (Oslo), Malmö Stadsbibliotek & Torshavn Bibliotek.